24/25-nov-2023

Hond 2023

Een zeer succesvol weekend in Leeuwarden voor beide jongste dames! Vrijdag tijdens de Fryslân Cup (vrijdag) wisten de beide dames de grote en sterke jeugdklasse te domineren. Viper werd 1e met een Uitmuntend en Reighley werd 2e met eveneens een uitmuntend. Beide dames kregen lovende verslagen van de keurmeester.

Tijdens de Winner Show (zaterdag) stonden beide dames weer in een zeer grote en sterke groep. Viper wist kreeg een mooie 3e plaats Uitmuntend. Reighley was nog erg moe en onder de indruk van de voorgaande dag. Daardoor had zij niet haar dag met het showen en viel ze buiten de plaatsingen. met tevens wel een keurig rapport en een Zeer Goed als beoordeling. Wij zijn zeer tevreden met deze keurige prestaties!

04-nov-2023

Dortmund Bundessieger 2023

Viper en ik (Rianne) stonden vandaag samen in de ring in Dortmund. In een sterke en grote groep van prachtige jeugdhonden behaalden wij een keurige 4U plaatsing (Vierde plaats, Uitmuntend beoordeeld), met lovende kritiek van de keurmeester. Hier zijn we dan ook zeker heel tevreden mee! 

09-sep-2023

Outdoor Zwolle

Jaarlijks houd KC Zwolle een outdoor show. Fijn, zo lekker kort bij. Ondanks de enorme hitte deden Reighley en Viper goed hun best. Beide Dames behaalden een Veel Belovend. Reighley wist de 1e plaats te behalen en Viper kreeg de 2e plaats toebedeeld. 

 

29-mei-2023

Pinkstershow

Het jongste telg is samen met ons afgereisd naar Gorinchem. Hier was vandaag de Pinkstershow. Beide dames kregen een mooi verslag met als eindbeoordeling een "Veel Belovend" en een 1e en 2e plaats. Super trots op beide dames.

Omdat Viper 1e werd, mocht zij ook mee de erering in. Echter door het lang moeten wachten ( ruim een half uur) Was bij Viper de pijp al leeg en showde zij zich niet echt meer. Voor ons was het dan ook puur een rondje voor de ervaring. Wat hebben wij, met beide dames, een plezier gehad.

10-apr-2023

Fotoshoot pups

Vandaag hebben wij een fotoshoot gedaan van de pups. De beide meisjes vonden het heel interessant en spannend ter gelijker tijd. We zijn heel erg blij met het resultaat. 

Fotograaf: Tulpashoeve Fotografie

16-feb-2023

K-nest vliegt uit

Vandaag en morgen word de wereld van de pups weer een stukje groter. Alle pups gaan naar hun nieuwe huisje. Alle baasjes heel veel plezier en succes!

23-dec-2022

Geboorte K-nest

Onze Cayra is vandaag bevallen van maar liefst 12 pups! Alle pups en moeders maken het zeer goed. Het nest bestaat uit 5 stoere reutjes en 7 knappe teefjes!

21-nov-2022

Echo

Vandaag zijn we met Cayra naar de dierenarts geweest voor de echo. onze dierenarts doet gebruikelijk voorafgaand aan de echo voelen hoeveel pups er in zitten. Hierbij schatte hij dat er 8 pups in zitten. Eenmaal bij de echo telde hij maar liefst 10 pups!

Uiteraard is dit geen garantie dat er daadwerkelijk 10 (levende) pups op de wereld gezet worden, maar in ieder geval al wel een mooie indicatie.

23-okt-2022

Dekking Cayra

Gisteren en vandaag zijn wij afgereisd naar Hamm, Duitsland. Hier woont Willow, de reu waarvoor wij hebben gekozen deze dekking.

Beide dekkingen verliepen goed. Nu is het duimen tot de echo.

02-mei-2022

Update ogenonderzoek

Vandaag moest Cayra voor het oogonderzoek. Wederom zijn haar ogen compleet gezond verklaard. 

 

18-dec-2021

Kerstfoto's 2021

Dit jaar is Cayra het gezicht voor ons kerstkaartje. We zijn heel tevreden met het resultaat dus bij deze wensen wij iedereen:

09-okt-2021

Op bezoek

Vandaag zijn wij op bezoek geweest bij Zody die inmiddels luistert naar de naam: Lucky. Een betere naam hadden de nieuwe eigenaren niet kunnen bedenken. Wat is hij gegroeid zeg! 

25-jul-2021

Een week oud.

Het kleine ventje is inmiddels 1 week oud. Zijn volle naam is geworden "Just the one v.d. Heigraafserve". Als roepnaam gebruiken wij momenteel de naam Zody. Maar zodra de nieuwe eigenaar een naam voor hem hebben zullen we die natuurlijk gebruiken.

18-jul-2021

Geboorte J- nest

Vandaag is Cayra bevallen van haar pup. Helaas was hij maar in zijn eentje maar gelukkig is hij kerngezond. Dit kleine mannetje is maar liefst 610 gram!

13-mei-2021

Naar de reu

Gisteren en vandaag zijn wij met Cayra afgereisd naar Emmercompascuum. Hier zijn wij bij de reu geweest voor de dekkingen. Cayra is gedekt door de reu EnZo (Tweed-chester's Quantity out of). 

DNA onderzoek

Inmiddels heeft onze Cayra ook haar DNA test gedaan. Hieronder de belangrijke uitslagen. 

Pra1:   Normaal / normal

Pra2:   Normaal / normal

ICH:     Drager / Carrier

28-sept-2020

Heup en elleboog testen

Afgelopen week zijn wij met onze Cayra naar de kliniek geweest om haar heupen en ellebogen te laten testen. Dit doen ze door middel van röntgenfoto's. Hierbij kunnen we trots de volgende resultaten met u delen:

Ellebogen : Vrij

Heupen :     A

 

21-aug-2020

Fotoshoot

Vandaag zijn wij naar de hei geweest samen met Cayra en Cecile Tulleken. Daar hele mooie foto's kunnen maken. Voor de resultaten

 

23-jul-2020

Ogentest.

Vandaag zijn wij met Cayra naar de dierenarts geweest. Hier hebben wij haar ogen laten testen. Trots kunnen wij meedelen dat haar ogen voorlopig vrij zijn!

 

 

20-feb-2020

Eerste show!

We zijn op de eerste show geweest. Cayra vond het heel leuk en ging kwispelend door de ring. Natuurlijk wel veel om aan te werken maar oefening baart kunst. 

05-aug-2019

Maak kennis met:

Cayra!

Wij zijn super blij met de aankoop van ons nieuwe teefje, Lightning Cyra v. 't Oldeklooster.